Steden en Gemeenten

Versterk uw lokale handelaars

Platform ikwinkellokaal.be

Elke winkel, horecazaak,… kan zijn winkelgegevens inbrengen en een account aanmaken. Wij keuren die goed en op die manier worden ze gevonden door de klanten. Maar de info die we geven gaat breder dan een opsomming van lokale winkelpunten. U kan de winkelcategorie kiezen en uw postcode inbrengen. Dan krijgt u een overzicht van de winkelpunten in die categorie in uw buurt. Het winkelpunt kan ook kiezen voor een reservatiesysteem voor de klanten. Zo kunnen klanten gespreid winkelen en veilig worden bediend. De winkelier wordt ook gevraagd naar een aantal belangrijke lokale variabelen die bepalen hoe lokaal het verkooppunt scoort. Zo krijgt de klant zicht op hoe sterk deze handelaar lokaal verankerd is. Het platform staat klaar om live gaan. Als u intekent kan uw gemeente een oproep doen naar de lokale winkeliers om hun gegevens door te geven en op die manier gevonden worden. Wij maken de account aan voor de klant en zorgen dat die op het platform staat.

In een volgende fase willen we de winkels bijstaan in het opzetten van een eigen webwinkel. Daarvoor bestaan een aantal goede online initiatieven. Wij kunnen de handelaars inzicht geven in de verschillende opties om een online winkel op te zetten en plaatsen die dan bij op het platform.

CT Spotter (beschikbaar in Google Play Store)

Breng uw gemeente in detail in kaart. Zo onder andere is er een module om leegstand in kaart te brengen, lokale winkels, toegankelijkheid, veiligheid, properheid,… Uw werknemers, inwoners kunnen deze app gratis gebruiken en als u deelneemt, heeft u als beleidsmaker toegang tot de gegevens die worden verzameld. Via deze link (https://play.google.com/store/apps/details?id=com.ctspotter) kan u de app CT spotter downloaden in de google PlayStore.

Geefuwmening.be

Met deze tool kan u enquêtes lanceren naar uw inwoners, naar de handelaars,… en met de resultaten uw lokaal beleid verfijnen. Klik hier om een voorbeeldenquête te bekijken.

De buurgemeester.be

Met dit platform kan de lokale politiek communiceren met zijn inwoners. Een eerste indruk van het platform kan je hier opdoen. Dit kan volledig op maat van uw gemeente worden aangeboden.

Lokalevacatures.be

Lokale tewerkstelling is ook een doorslaggevende factor in de lokale economie. Vind de lokale handelaar goede kandidaten in de buurt? Daarom bieden we het platform lokalevacatures.be (zie lokalevacatures.be) aan om de lokale handel een plaats te geven om nieuwe jobaanbiedingen te posten.

Wijwerkenvanthuis.be (in ontwikkeling)

Voor de thuiswerkers willen we graag een platform aanbieden met tips en tricks over thuiswerk, over hoe je fysiek en psychisch fit te houden. Thuiswerk bij deze coronacrisis is één van de maatregelen om het virus in te dammen. Maar voor velen weegt het isolement van thuiswerk en dat willen we graag verlichten.